Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

EmiliaNikolova

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Акушерката, която преби почти до смърт новородено, се прибира у дома. Защо? Версията на защитата. Главоболие, болки в стомаха и безсъние мъчели акушерката, която преби новородено в столична болница. Случаят от края на април потресе с жестокостта си цяла България. След четири месеца зад решетките съдът реши, че Емилия Ковачева може да остане под домашен арест.

2.Защо бившият военен министър Николай Цонев поиска да притежава имената на чужди партии – на Татяна Дончева, Светльо Витков и на Патриотичния фронт?„ Започнах тази сага емоционално, защото смятам, че хората в Патриотичния фронт не изповядват патриотичните идеи, те са хора, които мразят другите, проповядват ксенофобия”, заяви в предаването „Здравей, България” бившият военен министър Николай Цонев.

БНТ, „Денят започва”

1. Какви вируси ще ни атакуват през студените месеци и как да се предпазим? Грипна епидемия ще има в края на януари и началото на февруари. Атакува ни новият вирус „Швейцария H3N2”, който бе изолиран през 2013 година. Той е сравнително нов и към момента обществото не е изградило имунитет към него. Това обяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев

2. Тест за политика – ще проверят ли интелигентността си кандидатите за кметове? тази година от “МЕНСА” провеждат тестове за интелигентност на кандидатите за властта. Един по-различен поглед към стартиращата днес предизборна кампания за предстоящия местен вот предложи в “Денят започва” председателят на “МЕНСА – България” Христо Радков.

bTV, „Тази сутрин”

1. Ексклузивно – премиерът Бойко Борисов в студиото: за бежанската криза, историческите компромиси и местните избори. аз се притеснявам от бежанската вълна, всеки се притеснява, заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” по bTV. 7-8 млн. се надигат от Сирия, има такива данни, добави той и подчерта, че бежанците търсят спасение в първата държава, в която са успели да се преместят, а не избират крайната си дестинация.

2. Защо децата от SOS-селището край Дрен бяха преместени в панелки в София и Перник? Преди броени дни стана ясно решението, децата от къщичките на детското SOS селище в с.Дрен да бъдат преместени в панелни блокове в Перник и София. Собствениците на фондацията имат нов план за къщичките, построени и поддържани до скоро с австрийски пари от дарения.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. 10-годишни деца умират от инфаркт и инсулт – какви са причините? В предаването „Добро утро, България“ специалисти коментираха тревожния факт, че 10г. деца страдат от инфаркт и инсулт.

2. Репортаж по ваш сигнал: ремонтирани междуселски пътища в района на Враца се превърнаха в писти за надбягвания. Вместо черни дупки по асфалта, нови “бели петна” се появиха на пътната карта във Врачанско. Това са трасетата на прясно ремонтираните междуселски пътища, които от гробница за автомобили се превърнаха в писти за надбягвания.