Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

bareti

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Мистерия – шести ден без следа от 20-годишен студент от Пловдив. На живо – говорят близките му. Нямаме рационално обяснение за изчезването на Момчил”. Това заяви за “Здравей, България” братът на студента от Пловдив, който изчезна след бригада в САЩ.

2. Кметът на Симитли остана без конкуренция за вота! На живо – защо никой друг не иска да управлява града? Кметът на Симитли остана без конкуренция за вота. Месец преди местните избори, една община в България вече има своя нов кмет. Оказва се, че това е стария кмет Апостол Апостолов-Поли, който управлява Симитли вече 3 мандата. Причината за вече „играния мач” в Симитли е липсата на опонент на досегашния кмет.

БНТ, „Денят започва”

1. За тъмните подлези и пътниците гратис, за ремонтите в столицата и зелените релси. В рамките на следващите около 2 години общо ще бъдат доставени над 50 трамвая в София по различни схеми за финансиране. Това обяви зам.-кметът на Столична община Любомир Христов в предаването „Денят започва” по БНТ.

2. Барети доказват умения в памет на колегата си Емил Шарков – на живо от Габрово. Барети ще премерят сили в международното състезание „Командо челиндж 2015“, което се организира в помощ на загиналите по време на изпълнение на служебните си задължения български командоси.

bTV, „Тази сутрин”

1. Как децата се превръщат в разменна монета – битката на една майка да върне синовете си Майка не може да си върне децата след развод, след като след 40-дневна ваканция, отредена от съда, бащата отказал да ги пусне от дома си. Елена Спасова получава попечителство над двамата си сина – Сашко и Илия, на 7 и на 10, след като се развежда със съпруга си.

2. Защо бившият военен министър Николай Цонев стана собственик на марката „Патриотичен фронт”? Запазих марката и името „Патриотичен фронт”, защото смятам, че тези хора не са патриоти, след като постоянно подклаждат етническа война, цената на марката в съда е 50 лева. Това каза Николай Цонев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. Павилион за цигари на входа на столичното 35-то училище. На живо: кой го допусна? Павилион “Лафка” за цигари и вестници се появи ненадейно пред столичното 35-то училище “Добри Войников”. Павилионът е поставен върху възтесния тротоар и буквално е залепен за оградата на елитната езикова гимназия.

2. Георги Кадиев – отвсякъде гонен, всякъде приет. Управляващите са по-силни, отколкото очаквах. Те намериха подкрепа за промените в Конституцията там, където никой не може да намери, коментира в студиото на “Добро утро, България!” независимият вече депутат и кандидат за кмет на София Георги Кадиев.