Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

Нова телевизия, „Здравей, България”

В Македония за последните 7 дни преминаха толкова бежанци, колкото през България за една година – коментира арабистът Владимир Чуков за „Здравей, България”.

БНТ, „Денят започва”

Една четвърт от бездомните хора в София са висшисти. Какво е да живееш без дом в България и как един човек с професия може да се окаже на улицата? Режисьорът Неда Соколовска се заема със задачата да разкаже тези истории чрез театрална постановка. 

bTV, „Тази сутрин”

В ефира Надежда Нейнски отговори на въпроса да очакваме ли нова бежанска вълна в страната. България като член на ЕС трябва да постави много остро въпроса. Не е по силата на една държава да се справи с този огромен бежански поток, заяви тя.

ТВ7, “Добро утро, България!”

Богомил Николов от асоциация „Активни потребители” разкри в студиото, че по данни на финансовото министрество в България има над 3000 бензиностанции, като по-малко от половината от тях са проверени в периода на акция „Препломбирай всичко!”