Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

K._Domuschiev

Фотограф:Biser Todorov, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Има ли сделка и на каква цена за избора на Мая Манолова за омбудсман? И кой скочи на протест? Алтернативната кандидатура на Константин Пенчев беше издигната от Реформаторския блок. Ние сме го подкрепили. Всичко ще се използва за забиване на клинове в коалицията. Това каза депутатът от ДСБ Атанас Атанасов по Нова телевизия.

2. Държавата на лов за незаконно къмпингуващи! А пребориха ли се с незаконното строителство? На фона на нестихващите скандали за незаконно строителство, незаконно ограничаване на достъпа до плажовете – сега изненадващо по идея на Асоциация „Българско Черноморие”, от Агенцията по горите, полицията, пожарната и общините решиха да започнат хайки за самонастанили се туристи по плажовете.

БНТ, „Денят започва”

1. Кирил Домусчиев – между протестите на бизнеса и решенията във футбола. Това не са протести срещу правителството, а в подкрепа на правенето на реформи в енергетиката, заяви в студиото на БНТ Кирил Домусчиев, председател на КРИБ.

2. Докъде ще стигне политическата воля в борбата с корупцията? Няма как без антикорупционен закон да се направи съдебната реформа и обратното, без съдебна реформа не можем да водим борба с корупцията, заяви в студиото на БНТ Меглена Кунева.

bTV, „Тази сутрин”

1. Скандали и задкулисни договорки. Колко работа свършиха депутатите преди дългата лятна ваканция? Няма решение, което да се хареса на всички депутати и граждани. Изборът не се харесва на ГЕРБ, но всеки има право на втори шанс. Това коментира в сутрешния блок на бТВ председателят на парламента Цецка Цачева относно вчерашния избор на Мая Манолова за омбудсман, който предизвика противоречиви реакции.

2. Кой е виновен за бламирането на рeфeрeндума Доколкото АБВ инициира редуцирането на предложенията, направени от реформаторите, мога да кажа – нищо от онова, което беше предложено, което остана извън окончателния проект, не създава усещане за значима реформа в съдебната власт, каза в студиото на бТВ бившия президент Георги Първанов.