Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

Нова телевизия, „Здравей, България”

Intelligenter_zaehler-_Smart_meter

Фотограф: EVB Energy Ltd, Attribution-Share Alike 3.0 Unported

1. Ексклузивно – наш екип разкри схема за кражба на ток. Как се краде ток? Ел. техници, срещу заплащане от хора, които изглеждат изрядни пред държавата, поставят устройство, което буквално може да спре електромера.
2. Семейство твърди, че коли на НСО са ги изблъскали от магистралата. Екшън се разигра с кортеж на НСО на магистрала „Тракия”. Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от гардовете. Причината била, че бавно изпреварили тир край Стара Загора.

БНТ, „Денят започва”

1. Докъде стигна одитът на Надзора на БНБ. Първоначалните констатации на Сметната палата, която проверява дейността на управление “Банков надзор” в БНБ, са, че в последните години създадените процедури не са били прилагани толкова стриктно, а работата не е била толкова ефективна. Това каза в интервю за БНТ председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

2. Какви са компромисите на АБВ за съдебната реформа. Румен Петков определи правосъдния министър Христо Иванов като „слаб и не става”, мотивирайки се с това, че премиерът Бойко Борисов го е оттеглил от преговорите и се е заел сам, като по този начин е дал оценка за неговата работа и „демонстративно го е изолирал”.

bTV, „Тази сутрин”

1. На каква предизборна подкрепа разчитат реформаторите и кога България ще влезе в Шенген? Не трябва да веем партийни байраци, когато става въпрос за съдебната реформа. Това замърсява средата. Важен е резултатът и той се случи. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV вицепремиерът Меглена Кунева.

2. Един всеотдаен мъж загина в морето, докато спасяваше човешки живот Операторът Григор Кумитски ще бъде погребан днес следобед в София. Той загина в петък вечерта в Албена, след като спаси давеща се рускиня. Той се хвърлил да спаси жената, тъй като инцидентът е станал след края на работното време на спасителите.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. Жестокост и насилие в Центъра за настаняване от семеен тип в Плевен – кой е виновен и има ли полезен ход държавата? Малтретиране и системен тормоз в Центъра за настаняване на деца и младежи от семеен тип в Плевен! За тази шокираща новина сигнализира един от педагозите – Иванка Славчева, която е работила близо половин година там.

2. Репортаж: На живо от Министерство на икономиката – работниците от ВМЗ-Сопот на протест. 100 работници на завода от ВМЗ-Сопот идват в столицата, недоволни от разговорите с министър Божидар Лукарски и обещанията му за бъдещето на завода.