Най-интересното от сутрешните блокове

ccacarov ivanov

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Мистерия с психично болна – близките й твърдят, че е била отвлечена заради имотна измама. Случаят е показателен за това как, ако в България имаш психично заболяване си изоставен от всички и, как внезапно нещата могат да се променят и да станеш център на внимание, особено ако си наследник на апетитен имот.

2. В деня на протеста срещу главния прокурор – къде свършват аргументите и започват опорните точки. На въпрос основателни ли са протестите срещу Цацаров и трябва ли той да си подаде оставката, журналистът Сашо Диков заяви в „Здравей, България”, че е явно, че той трябва да го направи. По думите му той е превърнал прокуратурата „в посмешище”.

БНТ, „Денят започва”

1. Автомонтьорски трикове. как да пестим от гориво? Зареждайте само висококтанови горива с добавки, от легални бензиностанции, напомпайте гумите си добре и карайте автомобила си с умерено висока скорост, съветва автомобилния състезател Румен Дунев.

2. Съдебната реформа – как се гарантира справедливост? „Протестна мрежа е радикалното крило на Реформаторския блок. Те я вкарват в действие, когато не могат да се справят с проблемите. Това е група за уличен натиск, а проблемите на съдебната система трябва да се решават на политическата сцена, а не на улицата”, това заяви депутатът от ДПС Четин Казак в студиото на БНТ.

bTV, „Тази сутрин”

1. Ще подаде ли оставка главният прокурор? Няма да си подам оставката. Право на всеки да протестира и да се аргументира. Мое право е да работя така, както намирам за добре. Това заяви в студиото на бТВ, главният прокурор Сотир Цацаров.

2. Банка или пирамида? Кои са кухите фирми източвали милиарди от КТБ. Всички имена, получавали кредити от КТБ, се намират в приложението към нашия доклад. Това заяви председателят на Временната комисия за дейността на КТБ Десислава Атанасова.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. Кои политици са рекетирали Цветан Василев? Има още политици, които са посещавали Цветан Василев преди събитията в КТБ. Това предполага адвокатът на банкера Константин Симеонов. В “Добро утро България” Симеонов коментира, че в основата на атаката срещу банката стои Делян Пеевски, а причината е конфликтът му с Цветан Василев.

2. Часове преди избора на управител на БНБ – кой ще е новият силен мъж в централната банка? Кои са силните и слабите страни на четиримата претенденти и може ли да сме сигурни, че следващият гуверньор на БНБ няма да пее “Калино, моме” – коментар на депутата от БСП Георги Кадиев и бившите министри на финансите проф. Христина Вучева и Стоян Александров.