Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-интересните новини и теми, дискутирани в сутрешните блокове на националните телевизии:

TomislavDonchev

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Възможен ли е балотаж без бюлетини? ”Получих уверение от печатницата, че проблем с отпечатването на бюлетините за балотажа няма да има. Чух го два пъти. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с искането на печатниците за отлагане на балотажа от 1 на 8 ноември по Нова телевизия.

2. Жестока агресия – пътен хулиган се нахвърли върху майка с деца и преби мъжа, притекъл се на помощ. Нова случай на агресия на пътя. Шофьор нападна майка пред децата й заради направена забележка. При сблъсъка е пострадал случаен минувач, притекъл се на помощ на жената.

БНТ, „Денят започва”

1. ГЕРБ и БСП в спор: постна или блажна пица ни предлагат управляващите с Бюджет 2016? Ден след местните избори Министерство на финансите публикува проектобюджет 2016, според който ще бъде поет нов дълг в размер до 5.3 млрд. лв., от които до 3.9 млрд. ще могат да бъдат взети по линията на споразумението за дилърство с 4 банки, сключено през миналата година. Парите ще са необходими за рефинансиране на стари задължения и финансиране на държавния дефицит.

2. Зачестяват случаите на младежи с алкохолни натравяния във Варна. Драстичен ръст на младежите с алкохолни натравяния регистрираха във Варна. От началото на годината досега броят на тийнейджърите, лекувани в Клиниката по токсикология във Военноморската болница, е нараснал над 12 пъти в сравнение със същия период на 2014-а. При 1/3 от случаите алкохолното натравяне е съчетано и с употреба на наркотици.

bTV, „Тази сутрин”

1. Правосъдие за непълнолетни – общественополезен труд, вместо затвор – ще ни спаси ли това от апашите? Децата имат нужда от индивидуална грижа, каза зам.-министърът на правосъдието Вергиния Мичева-Русева в предаването „Тази сутрин” по bTV. Новото правосъдие за непълнолетни предвижда децата да извършват обществено полезен труд вместо да лежат в затвор или в поправителни заведения. „Основната цел е да се покаже грижа за детето, да не бъде веднага наказвано, а да му се осигури втори шанс”, допълни още Русева.

2. Колко ще ни струва ремонтът на миговете и ще пратим ли армия по южната ни граница. Всичко, което съм сторил до момента за поддръжката на самолетите, е било продиктувано от волята да следвам националния интерес”, каза още военният министър Николай Ненчев в предаването „Тази сутрин” по bTV.