Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-интересните новини и теми, дискутирани в сутрешните блокове на националните телевизии:

sticky-tape_3091783b

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Премиерът Бойко Борисов за изборите, референдума, рязането на ленти, за бежанците и отношенията с Русия и САЩ. Вчера щяха да приберат „въпросния господин”, но той има имунитет. Така премиерът Бойко Борисов се оправда за липсата на действие от страна на властите по адрес на лидера на „Солидарност” Христо Младенов. От думите на премиера пред Нова телевизия излезе, че Младенов по-скоро кълнял Вероника Димитрова, не толкова я заплашвал.

2. Научихме да не спираме на инвалидните места на паркингите? Вярно е, че вече местата за паркиране на хора в неравностойно положение все по-често остават свободни точно за такива хора. Това заяви Капка Панайотова от Център за независим живот пред Нова телевизия.

БНТ, „Денят започва”

1. Ще бъдат ли усвоени в срок евросредствата по Програмата за развитие на селските райони и още как неправилно етикетирани стоки стигат до България и има ли ГМО продукти у нас, които не отговарят на европейските изисквания. Към момента имаме над 81% – близо 82% усвояване на бюджета по старите програми за развитие на селските райони или казано в цифри – за тези седем години с 2,5 млрд. евро бяха подпомогнати българските земеделски производители“, каза в студиото на БНТ Десислава Танева.

2. Защо в столична детска градина учителка залепи с тиксо устите на деца, за да не говорят, докато рисуват. Как се стигна до скандалния метод на възпитание? Шокиращи методи на възпитание прилагат в столична държавна детска градина. Майката на едно от децата – Веселина Йорданова, съобщи пред Радио София, че дъщеря ѝ, която е на 4 години и половина, плачела, напускайки двора на градината. Тя споделила как възпитателката е залепила устата на две момченца с червено тиксо, защото говорят, докато рисуват.

bTV, „Тази сутрин”

1. Защо учителка залепи с тиксо устата на дете? На живо: Шокиращият разказ на майки за случващото се в столична детска градина. Като прецедент определи случая със залепената уста на дете с тиксо директорът на столичното 80-о ОДЗ „Приказна Калина” Нина Иванова, след като родители се оплакаха от скандалните методи на възпитание там. Методът, който е използвала учителката, е неприемлив. Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете, посочи пред bTV директорката на детската градина.

2. Взрив на централния газопровод на Павликени. Силен взрив уплаши жителите на Павликени рано тази сутрин, съобщи bTV. Причината е повреда в централният магистрален газопровод. Инцидентът е станал в землището на с. Недан.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. Часове преди изборите – какво се промени и какво не през последните 30 години в София. Бруно Рош е бил под домашен арест в Букурещ от 24 септември, по дело на румънската анти-корупционна служба. Обвинението: като директор на румънския клон на френската фирма „Веолия“ (която има 77% от Софийска вода) в периода 2008-2013 е създал тайни офшорни сметки, от които е плащал подкупи на висши кадри на кметството в Букурещ и румънския еквивалент на КЕВР. Които от своя страна са надували цената на водата. Това каза в студиото на ТВ7 Георги Кадиев, кандидат за кмет на София от коалиция „Сердика“.