Любопитно & Забавно

Нашата работа ни позволява не само първи да разбираме какво се случва в традиционните и онлайн медии, ами и искрено да се забавляваме…Споделяме с вас по-забавните и любопитни статии от българските медии.

 

24Chasa_2016-01-24_Page_12

Източник: в. 24 Часа

BGDnes_2016-01-23_Page_14

Източник: в. България днес

BGDnes_2016-01-25_Page_18 (2)

Източник: в. България днес

BGDnes_2016-01-25_Page_18

Източник: в. България днес

Monitor_2016-01-25_Page_20 (2)

Източник: в. Монитор

Monitor_2016-01-25_Page_20

Източник: в. Монитор

Struma_2016-01-25_Page_15 (2)

Източник: в. Струма

Struma_2016-01-25_Page_15 (3)

Източник: в. Струма

Struma_2016-01-25_Page_15

Източник: в. Струма

Telegraph_2016-01-25_Page_17

Източник: в. Телеграф

Преглед на печата 29.01.2016

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

todortanev

Водещи заглавия на първите страници:

Борисов „опраска” Тодор Танев – в. Дума

Пощенска банка продаде рекордно голям пакет лоши заеми – в. Капитал Дейли

Премиерът гони просветния министър – в. Труд

Кунева сменя Танев – в. Стандарт

Борисов освободи народа от игото на Танев – в. 24 часа

Съжителството прати Танев в историята – в. Монитор

Борисов отклони вниманието от евродоклада с оставка на министър – в. Сега

Изродът Красимир в писмо след касапницата: Убих ги, защото са к*рви – в. Телеграф

Купуват на бебета луканка и пържоли с помощи – в. Новинар

Водещи интервюта:

Проф. Валентин Старчев: Надявам се на цивилизован разговор с общината – в. Дума

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев пред „Труд”:Очаквам разговор с премиера за оставката ми – в. Труд-

Филиз Хюсменова: Затварянето на границите спъва икономиката на ЕС – в. Стандарт

Корнелия Нинова депутат от БСП: Предсрочните избори вече са неизбежни – в. 24 часа

Проф. д-р Стоян Маринов, член на УС на туристическата камара: Чакаме 25 % повече чужди туристи за лято 2016 – в. Монитор

Бившият конституционен съдия Георги Марков: Да се поучим от Унгария как се пазят граници- в. Телеграф

Марио Варгас Льоса за интервюто на Шон Пен с наркобарона Хоакин Гусман: Съвременната политика се прави не със знания и идеи, а с шоу и цирк – в. Новинар

Водещи анализи:

Българското животновъдство -25 години преход към нищото – в. Дума

Паметници – много, памет – хич- в. Труд

Танев, защо чак сега – в. 24 часа

Когато си роб на кантара – в. Монитор

Управляващите орел, рак, щука са в края на съжителството си – в. Сега

Ревността превръща човека в звяр- в. Телеграф

 

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-интересните новини и теми, дискутирани в сутрешните блокове на националните телевизии.

vss ostavka

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Турско робство или съжителство? Как трябва да се изучава? Терминът “турско съжителство” се появява за първи път в учебниците, той е много странен, напомня началото на 90-те години, когато се появи термин “присъствие”, плод на творчество на депутати от ДПС, заяви по Нова телевизия Искра Баева, историк. Има някакво съжителство, но то не е на семейни начала, уточни Владимир Станев, гл. ас. по история от СУ и се съгласи, че това се появява за първи път.

2. Властта срещу Висшия съдебен съвет! Защо управляващите поискаха оставките им сега? Декларацията на управляващото мнозинство от страна на ГЕРБ и Реформаторския блок, в която те искат разпускане на ВСС, е намеса в съдебната система и е противоконституционна. Около това се обединиха както съдия Нели Куцкова, която не веднъж е критикувала работата на Съвета, така и членът на ВСС и председател на Етичната комисията към ВСС Ясен Тодоров.

БНТ, „Денят започва”

 1. След настояването на управляващите за оставка на ВСС и преди официалното оповестяване на евродоклада за правосъдие. Соня Найденова от ВСС определи призива на управляващите за оставка на членовете на ВСС, като изненадващ не само за нея, но и за нейните колеги. Тя каза, че се е опитала да се въздържи от първоначални коментари и реакции, но си е припомнила един разговор с неин познат, който е споделил с нея, че много трудно се ориентира в целия информационен поток каква е истината и какво се случва.

2. Ще плащаме ли по-високи сметки за ток и вода? Ще има сериозно намаление на цената на природния газ от 1 април, ще го обявим в края на март, обеща председателят на КЕВР Иван Иванов. По думите му, очаква се намалението да надвиши прогнозите на директорът на “Булгаргаз” – Петьо Иванов и да бъде около 15%. До 10 март се очаква финално предложение от “Булгаргаз”, което ще даде пряк резултат за всички потребители в индустрията и бита и ще намали цената на високоефективната електроенергия, която се произвежда от ТЕЦ-ове, които работят на природен газ.

bTV, „Тази сутрин”

1. Ваксина срещу опраскване! „Пентаксим“ е френска, а не турска ваксина, заяви здравният министър Петър Москов. Тя само е доставена от Турция, но производителят и е заводът „Санофи Пастьор“ в Лион, категоричен беше той. По думите му, на ваксината са били направени всички тестове, че отговаря на европейските изисквания. “Изпълнителната агенция по лекарствата излезе със становище, че “Пентаксим”-ът е законосъобразен и е приложим според календара за ваксинации”, поясни Петър Москов. Държавата може да прилага и неразрешени ваксини, каза още здравният министър.

2. Заради колите премахват поредната трамвайна линия в София. Хората излизат на протест. Заради колите премахват поредната трамвайна линия в София. Става дума за трамвай №6, който се движи по един от най-дългите столични маршрути, свързвайки кварталите „Обеля” и „Лозенец”.Хората протестират и събират подписка трамвайната линия да бъде спасена. До момента в нея са се подписвали над 2 хил. души, които ползват трамвая. Линията се премахва, защото в тунела на НДК се предвижда да бъдат пуснати автомобили, които да стигат до новата сграда на Районния съд – преустроеното Военно НДК.

Преглед на печата 27.01.2016

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

doctor-563428_960_720

Водещи заглавия на първите страници:

Православието изчезва от историята до VIII клас – в. Дума

Гибсън снима филм за цар Калоян – в. Стандарт

Присъди срещу мафията чака Брюксел от България – в. Труд

Тръбите за парно минават за богатство – в. Телеграф

48 българи делят $ 1 360 000 от US леля – в. 24 часа

Всеки десети турист на аванта с измама – в. Монитор

Брюксел: ВСС е зависим, корупцията – необуздана – в. Сега

Закриват ТЕЛК – в. Новинар

Водещи интервюта:

Борис Цветков: В София няма нито една успешна концесия – в. Дума

Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Без скок на заплатите бизнесът остава без кадри – в. Стандарт

Николай Пехливанов: Не се налага вдигане на данъците за столичани – в. Стандарт

Гълъб Донев: С ниски заплати няма да спрем емиграцията сред младите- в. Труд

Георги Марков: Орбан е феномен – в. 24 часа

Проф. Христо Пимпирев: Испанка мина през ледник, за да ме спаси – в. Телеграф

Мариана Закова, директор на 137-о СОУ „Ангел Кънчев”: Кощунство е да отпадат произведения на класици – в. Монитор

Водещи анализи:

С „Армани” в гетото – в. Дума

Наредба помага на пияните шофьори да се спасят от наказание- в. Труд

Русия страда от енергийното си богатство – в. 24 часа

Дяволът е в детайлите – в. Телеграф

ТЕЛК – голямото бинго на българския болен – в. Монитор

Кой е пролайф и кой е прочойс политик? До месец ще е ясно! – в. Сега

 

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-интересните новини и теми, дискутирани в сутрешните блокове на националните телевизии.

himco

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Колко пари са нужни на човек месечно, за да живее нормално? 1/5 от населението в България живее под линията на бедност. През 2015 г. тя е била 286 лв., а правителството вече е изчислило и линията на бедност, която ще е валидна за настоящата 2016 г. – 300 лв. Пенсионерите, които получават минималната пенсия от 157 лв., са два пъти под линията на бедност. Тук идва въпросът за качеството на живота”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият социален министър Христина Христова по повод изследване на КНСБ, според което едно четиричленно семейство се нуждае от доход в размер на 2242 лв. за покриване на разходите за храна, образование, жилище и здравеопазване в края на 2015 г.

2. Искан ли е подкуп за покупна на „Химко“ Враца? 1 млн. евро. подкуп поискан от инвеститор, който имал интерес да купи „Химко” Враца, не за да го реже на скрап, а за да го развива. Такова писмо с твърдение се появи в понеделник до премиера, до Прокуратурата и до Американското посолство. Писмото е написано от човек, представящ се за американски инвеститор Ян Аронов. „Писмото е постъпило на 20 януари по пощата и е докладвано на главния прокурор. И съдържа твърдения за корупционни действия. Сигналът е разпореден за проверка на прокурор от Върховна касационна прокуратура”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

БНТ, „Денят започва”

1. Вот на недоверие. Здравеопазване – под прицел – какви са мотивите на опозицията за внесения вот на недоверие и как Министерството ще защити реформите си. БСП и ДПС внасят вот на недоверие за политиката, водена в здравеопазването, обявиха след среща в четвъртък лидерът на БСП Маихаил Миков и един от съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ. Твърде вероятно е към тях да се присъедини и парламентарната група на БДЦ, но те все още нямат окончателно решение. Нормативен хаос има в здравеопазването както за пациентите, така и за лекарите. От 1-ви януари трябваше да е факт Национална здравна карта, а тепърва предстои да се уточни с кои болници ще се сключват договори за тази карта. А малките населени места също не са доволни, заяви Емил Райнов, народен представител от ПГ на БСП – лява България.

2. Борбата с трафика на хора. Кои са приоритетите за справяне с проблема? Все повече се използва интернет за привличане на младите хора като жертви на трафика на хора, каза евродепутатът на Мария Габриел в студиото на “Денят започва”. Затова е много важно да се работи със студенти и в училище, за да се разяснят опасностите и начините за разпознаване на трафикантите в мрежата. Особено да се внимава с “лъскавите” обяви за работа, зад които често се крие именно този вид престъпност, напомни Мария Габриел.

bTV, „Тази сутрин”

1. Как сляпата Темида да прочете интимните есемеси на Висшия съдебен съвет? Председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров се оплака от телефонен терор и подчерта, че никога не е казвал, че съобщенията му към 5 жени, за които разкри, са с интимен или сексуален характер. Признанието за комуникацията си той направи след скандала с изпратения до премиера Бойко Борисов есемес, който министър-председателят на свой ред препрати на председателя на ВКС Лозан Панов. Текстът гласеше: “Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме”.

2. Защо всеки здравен министър влиза в капана на ваксините? Скандалът с ваксините е чисто политически и налива вода в мелниците на тази секта родители, които не си ваксинират децата. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Това е ужасно, защото ваксинирането е от изключително значение за здравето не на конкретното дете, а за здравето на цялото общество за много опасни болести, коментира той.

Преглед на печата 26.01.2016

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

taxi

Водещи заглавия на първите страници:

Поискали 1 млн. евро рушвет за „Химко” – в. Дума

Война на таксита – в. Стандарт

Неремонтиран 40 години мост разби главата на гурбетчия – в. Труд

Знаци за 1,5 млн. лв. откраднати и строшени за година – в. Монитор

НАП продава диаманти на търг – в. Новинар

И най-големите чужди инвеститори поискаха радикална съдебна реформа – в. Сега

Пиратски аптеки бълват сексхапчета- в. Телеграф

НАП излезе с указания за данък „уикенд” – в. Капитал

С оценка на пациенти започва рейтингът на болниците – в. 24 часа

Водещи интервюта:

Ивайло Иванов: Отивам в Рио за медал – в. Дума

Георги Марков: Орбан показа на Европа как да спре бежанците – в. Стандарт

Богомил Николов, председател на асоциация „Активни потребители”, пред „Труд”: Налагат ни незаконна такса за спиране пред гараж- в. Труд

Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация: Цените на горивата ще се задържат ниски – в. Монитор

Учителката по Литература в 119-о СОУ, Таня Петрова: Не само Паисий формира българина – в. Телеграф

Проф. Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”: Университетът в Търново е във финансов капан и без държавна помощ затваря! – в. 24 часа

Водещи анализи:

Енергетиката извън хипнотичните послания на министъра – в. Дума

Ляв мигач за обединение – в. Стандарт

Прозявки и протестерски вируси срещу здравия разум – в. Труд

А зрънцето човещина? – в. Монитор

Кой се страхува от евтиния петрол – в. Новинар

Възстановява ли Радан Кънев „моралната десница”? – в. Сега

В аптеката на Google рекламации няма – в. Телеграф

Economist: Демокрацията в България е по-добре, но само защото няма протести – в. Капитал

Новият проект на Радан Кънев – на два стола – в. 24 часа

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-интересните новини и теми, дискутирани в сутрешните блокове на националните телевизии.

soniqNaidenova_lozanpanov

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Скандал в здравеопазването. Прокуратурата спира ваксини, внесени от Турция. Има ли нещо нередно? Отговорът на здравното министерство. Ваксината “Пентаксим” е един абсолютно безопасен продукт. Тя се използва в цяла Европа и в 150 държави по света. Това заяви зам.-здравният министър д-р Ваньо Шарков в ефира на Нова телевизия във връзка с казуса около доставените от Турция ваксини “Пентаксим” и проверката на прокуратурата. Според Шарков в момента се извършва политическа атака. Той обърна внимание и на “писания” в някои медии, които, по думите му, са неверни, като влизането на ДАНС в Министерството на здравеопазването, където били открити опасни ваксини.

2. Синът на кмета на Галиче остава в ареста! На живо – разказът на студента, който твърди, че е пребит от Мартин Чоков. На 12 януари привечер студентът Радослав Илиев твърди, че е пребит. Твърди също, че нападателят е Мартин Чоков – синът на кмета на Галиче. Следват обвинения за нанасяне на средна телесна повреда. За кратко Чоков-младши е обявен за общодържавно издирване и в крайна сметка сам се явява с адвокат в прокуратурата. Освободен е срещу 2 хил. лева гаранция. Прокуратурата обжалва решението на съда пред врачанските окръжни магистрати.

БНТ, „Денят започва”

1. Поредната порция скандали във ВСС, какво наложи рокадата? На въпрос, защо се е стигнало до тази промяна Димитър Узунов каза в студиото на БНТ: „С оглед на конституционните промени смятаме, че лицето на ВСС трябва да бъде сменено”. „Смятаме, че трябва да направим всичко необходимо да преодолеем вътрешните си проблеми. Ще положа усилия да преодолеем противоречията между нас. Това е много важно с оглед на обстоятелството, че в следващия тримесечен период трябва да се изработи нов закон за Съдебната власт”, допълни той.

2. За игрите и битките в политиката, съдебната власт и МВР. Не мога да коментирам мотивите за промените във ВСС, но остава усещане за провокация срещу премиера и правителството. Това каза пред БНТ Цветан Цветанов. Според него, след споровете в висшия орган на съдебната система, би трябвало да има успокояване, а не ново изостряне на ситуацията, за това вината е на определени „сценаристи”. Цветанов определи като „спекулация” твърденията ,че новоизбраното лице на ВСС Димитър Узунов е близък до премиера. Той е категоричен, че Борисов има много контакти с различни хора, но винаги ,когато нещо се случи, се търсят хора, които са близки с него.

bTV, „Тази сутрин”

1. Задава ли се нов потоп след обилните снеговалежи и дъждове. Проявява ли държавата престъпна небрежност? 90% от язовирите са опасни, а 78 от язовирните стени са в предаварийно състояние. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът от БСП Корнелия Нинова. Тя се позова на доклад от Върховна административна прокуратура. От доклада става ясно, че виновните за това състояние на язовирите не са наказани, уточни Нинова. По думите й кметовете на много населени места са притеснени, защото отговорността за опасните язовири е прехвърлена на тях, но средства не са осигурени.

2. ВСС – опраскването продължава. Защо Соня Найденова се раздели с поста си? В никакъв случай не се считам за опраскана, защото смятам, че аз съм това с решенията, които взимам, с изборите, които правя и с мнението, което изразявам. Това каза в предаването „Тази сутрин” бившият представляващ Висшия съдебен съвет Соня Найденова. “Винаги съм смятала, че ангажиментът ми не само като представляващ, бидейки такава от началото на мандата на този съвет до някое време на вчерашния ден, че работата в един колективен орган изисква чувство за колективизъм и на първо място всеки от членовете му трябва да постави интереса на институцията и да работи за този интерес.

Преглед на печата 21.01.2016

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

jqmjfbYXX0GXeNEFSR1mQ

Водещи заглавия на първите страници:

Взривиха ВСС заради довереника на Борисов – в. Дума

Надцакване с ваксините – в. Стандарт

Реформаторите с ултиматум към Борисов – в. Труд

Иновативността на българската икономика спада – в. Капитал Daily

Христо Иванов бъркал в делата на съда – в. Телеграф

800 млн. лв. на година от сивия внос на горива – в. 24 часа

Спор между Москов и прокуратурата доведе до истерия с ваксините за бебета – в. Сега

Половината класици на пазара – ментета – в. Монитор

Потреблението на ток скочи с 20 на сто – в. Новинар

Водещи интервюта:

Генчо Генчев: Работим за подобряване на качеството на живот във всички населени места – в. Дума

Генерал-майор Съби Събев: Бежанската вълна остава заплаха №1 за България – в. Стандарт

Людмил Ангелов, адвокат на “Бромак” и на директорите на КТБ: Решението по казуса КТБ ще е тест за независимостта на Конституционния съд – в. Капитал Daily- стр. 23

Ангел Найденов: Отстраняването на вицеадмирал Николов е цинична партизанщина- в. Труд

Яне Янев: Панов и хората му ще отговарят пред закона- в. Телеграф

Ташко Ташев: Христо Иванов ровеше в деловодната система- в. Телеграф

Калин Каменов Обучение за реакция в критична ситуация в часа на класния – в. 24 часа

Галина Карагьозова, член на ВСС: Да, Висшият съдебен съвет е кукла на конци – в. Сега

Радко Марков, директор на Планинската спасителна служба при БЧК: Не пийте алкохол в планината дори и при измръзване – в. Монитор

Водещи анализи:

Дали пак лобизъм? – в. Дума

Ирина Бокова е единственият ни избираем кандидат – в. Труд

Да си мързелив може, но само ако си умен- в. Телеграф

Щом не са жените, значи са парите – в. 24 часа

В България царува стикерът – в. Сега

Никой не може да си играе с чужди съдби – в. Монитор

Преглед на печата 20.01.2016

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

DirtyWater1

Водещи заглавия на първите страници:

Горанов плаши с повишаване на данъците – в. Дума

Кметът насилник се оказа и измамник – в. Стандарт

Датска компания ще инвестира -100 млн. евро в Божурище – в. Капитал Дейли

Мръсна вода в чешмите на 14 града – в. Труд

Специален тест, за да учиш право – в. 24 часа

Фирми цакат служителите си с командировъчни в чужбина – в. Монитор

20 малки бандити в неизвестност – в. Телеграф

Финансовият министър заговори за риск от вдигане на данъците – в. Сега

Половин България пие замърсена вода – в. Новинар

Водещи интервюта:

Проф. д-р Петър-Емил Митев: 2015-а беше година на замитане – в. Дума

Красимир Дачев: Бизнесът не иска да чуе за предсрочни избори – в. Стандарт

Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на центъра по заразни болести, пред „Труд”: Киселото зеле и туршиите държат грипа далече – в. Труд

Проф. Сашо Пенов, декан на Юридическия факултет на Софийския университет: Тест сменя темите по история и литература за право в СУ – в. 24 часа

Богомил Николов, Асоциация „Активни потребители”: В половината градове, които проучихме, водата е мръсна – в. Монитор

15-годишната Мария Звездева: Бях точният човек в точния момент- в. Телеграф

Шефът на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски: Инвалидната пенсия се полага само при изгубен доход – в. Сега

Водещи анализи:

Защо влиянието на Германия отслабва? – в. Дума

Интернет гласуването е по-несигурно и по-скъпо – в. Труд

Nous sommes* Мария! – в. 24 часа

Днешната младеж – отражение на предишната – в. Монитор

Спести от интернат днес, издържай затворник утре – в. Телеграф

Българинът силно люби ЕС, защото други вземат решенията – в. Сега

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-интересните новини и теми, дискутирани в сутрешните блокове на националните телевизии.

kostov1

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Реални ли са цените на горивата у нас? Коментирайки предлагания от един търговец евтин бензин във Варна, Марио Гавраилов заяви, че това вече не е единичен случай и има такива бензиностанции в София и по магистрала “Хемус”. “Очевидно другите фирми, за да останат на пазара са принудени да се съобразяват с неговите цени. Ако имаше картел, те щяха да свалят цените още повече, за да го изхвърлят от пазара”, заяви говорителят на КЗК.

2. След “SMS-гейт” – кой от висшите съдии ще си покаже разпечатките от телефона. „Казах на моите колеги, че съм готов да покажа с кого съм имал есемес комуникация, но не искам да правим опасен прецедент – да нарушаваме правото на лична кореспонденция по всеки повод. Ако днес дадем разпечатки за комуникацията ни за половин ден, утре ще дойде някой във вашето студио, ще ме обвини в нещо и ще поискате цялата ми комуникация за половин година”, заяви Ясен Тодоров, член на ВСС, който беше заподозрян, че е докладвал на премиера със съобщения какво се случва на заседание на ВСС.

БНТ, „Денят започва”

1. Пресечна точка – Как планът Юнкер работи за България. В студиото на “Денят започва” беше Илияна Ценова, зам.-управител на Европейския фонд за стратегически инвестиции. Тя направи коментар, че Европа се нуждае от много спешно общоевропейско решение за справяне с бежанската криза. Самото решение за вдигане цената на бензина не е това, от което Европа има нужда.

2. Как ще бъде избран началникът на отбраната. Все още няма официално потвърждение дали генерал-лейтенант Константин Попов ще застане начело на отбраната ни. Със сигурност обаче нов началник ще има, потвърди генерал Съби Събев пред БНТ. Попов е заместник-началник на отбраната и засега неговото име се сочи като следващото начело на отбраната. До няколко дни щяло да има официално потвърждение дали това е вярно, уточни Събев.

bTV, „Тази сутрин”

1. Стрелча на бунт срещу бивш кмет, обвинен в изнасилване! Стрелча е на бунт срещу бившия кмет Иван Евстатиев, обвинен, че насилвал 16-годишна. Той е разследван за сексуално посегателство и привеждане в безпомощно състояние на непълнолетното момиче. Въпреки уверението от полицията, че върху 16-годишната ученичка няма видими следи от насилие, хората готвят линч за бившия кмет и настоящ общински съветник, ако той бъде освободен от ареста.

 2. Има ли Турция влияние над българското мюфтийство и търгуват ли партиите с вярата на хората. Проклятието се снема от нашата страна, ние сме в процес на размитологизиране на това нещо, на обезсилване на това проклятие, ДПС си отива. Това каза Иван Костов в предаването „Тази сутрин” по bTV. „Дали с Доган, дали с Местан ДПС е нежелан политически партньор в България”, допълни Костов. Той прогнозира, че на следващите избори ДПС ще получи с една трета по-малко гласове от предишните местни избори, а на по-следващите – с още една трета по-малко.