Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

UBER

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Радан Кънев за корупцията, управлението и изборите. За една година се случват и двете неща – има и сериозни реформи, но има влияние на силите, заради които се стигна до предсрочни парламентарни избори. Силите, които дърпат България назад и които видимо се изразяват с Делян Пеевски, но не само, още имат голямо политическо влияние. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по Нова телевизия.

2. Радио на турски език – използва ли се за политическа употреба? Огромна спекулация и заблуждаване на националната аудитория е, че СЕМ лицензира радио на турски език”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на СЕМ Георги Лозанов.

БНТ, „Денят започва”

1. На какво е алтернатива приемната грижа – на живота в институция или на доходи? Само до края на юли тази година отглежданите от приемни майки и татковци деца са вече 2,346 хил. Има истински бум на желаещи да бъдат приемни семейства. Приемната грижа като лесен бизнес – така накратко може да бъде описан един от сериозните проблеми, с които се сблъсква обществото ни. Лесно ли е да си приемен родител коментираха в студиото на “Денят започва” Иванка Шалапатова от Асоциация “За нашите деца” и Елена Атанасова, приемен родител, член на Националната асоциация по приемна грижа.

2. Спешно състояние ли е ужилването на дете с алергия? И какви са аргументите за отказ на линейка в този случай? БНТ предизвика проверка по драстичен случай – дете, ужилено от оса в устата, родителите твърдят, че им е отказана линейка. Момиченцето получава алергичен шок и в крайна сметка е закарано в “Пирогов” от майка си и баща си. След като чу за случая в сутрешния блок на БНТ, заместник-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков коментира, че това е недопустимо и се зае да провери случая.

bTV, „Тази сутрин”

1. Съдба на бежанец У нас е тръгнала кампания за управление страха на хората. Институциите това правят – всяват страх и този страх ще ни накара да загубим и последното, което имаме. Това заяви в предаването „Тази сутрин” бившият министър-председател на България Ренета Инджова.

2. Ромите от квартал „Максуда” започнаха работа в общината. 30 от ромите, чиито незаконни постройки бяха съборени във варненското гето „Максуда”, започват работа. На този етап все още без дом са 58 от тях. До пролетта те ще останат в общинската база „Баба Алено” край Златни пясъци, след което трябва сами да се устроят

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. Стрелба край морето! ММА боец разби склад в Слънчев бряг и смаза две коли. ММА боец от Великобритания открадна мотокар в Слънчев бряг, разби два автомобила, потроши бензиностанция и рани полицаи. Туристът е бил задържан от извиканото на помощ спецзвено. Джон Кери в момента е в бургаската болница с множество наранявания, но без опасност за живота. Случаят се разследва от Районната прокуратура в Несебър.

2. На протест заради забраната на Uber. Днес в 18:30ч. недоволни граждани излизат на протест в София. Причината е решението на Върховния административен съд да забрани дейността на фирмата за споделени пътувания Uber.

Преглед на печата 30.09.2015

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

freeimage

Водещи заглавия на първите страници:

Четирима от СЕМ пуснаха програма „Кърджали” – в. Дума

Лекари и адвокати пазаруват имоти – в. Стандарт

Провал на КАТ TV няма кой да я гледа в МВР – в. 24 часа

По две катастрофи на ден с градския транспорт – в. Монитор

КАТ иска да сваля номерата на колите нарушители още на пътя – в. Сега

Сменяме доставчиците на ток от догодина – в. Новинар

МВР: Махате синия талон – в. 24 часа

Тръгна четвъртият мобилен оператор – в. Капитал Дейли

Бандити изкупуват лични карти за бежанци – в. Телеграф

Дипломатически триумф за Владимир Путин – в. Земя

Водещи интервюта:

Емил Хумчев: Имам знания, сили и воля да съм полезен на хората – в. Дума

Борислав Цеков:В София изборът е ляво или дясно управление – в. Стандарт

Директорът на НИМ проф. Божидар Димитров пред „Труд”: Християнството е милосърдие, но не и глупост- в. 24 часа

Ирена Перфанова, председател на УС на Национално сдружение „Недвижими имоти”:Мит е, че бежанците свалят цените на имотите – в. Монитор

Камелия Нейкова, говорител на ЦИК: Сигурността на бюлетините е като при отпечатването на банкнотите – в. Новинар

Първан Симеонов, политолог: Съдебна реформа – хората разбират „лошите да са в затвора”, а ние им говорим за колегии и процедури – в. 24 часа

Астрофизикът проф. Лъчезар Филипов: Скорпиони можели да оцелеят на Марс- в. Телеграф

Христо Якимов, юрист, кандидат на „БСП – Лява България” за кмет на община Ботевград: Ще осигуря прозрачно управление в община Ботевград – в. Земя

Инж. Николай Иванов, кмет на община Враца, кандидат на „БСП – Лява България” за нов мандат: Местната власт трябва да бъде в полза на всеки отделен човек – в. Земя

Водещи анализи:

Дойде ли време за изход от кризата в Сирия? – в. Дума

Следващият шеф на ООН ще е жена – в. 24 часа

Конформисти дават акъл за държавните финанси – в. Сега

Шашмата с фолксвагените е като електронното гласуване – в. 24 часа –

Несигурната икономическа среда влошава бизнес климата – в. Капитал Дейли

Моето дете не прави така – в. Телеграф

 

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

1443342571_8_559x-

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Песента за Райна Княгиня на турски на форум на ДПС. Къде е проблемът? Песента за Райна Княгиня, изпълнена на турски език, е плод на културната интимност през Възраждането. Така депутатът от ДПС проф. Мариана Георгиева определи изпълнението на песента на форум на етническата партия в Исперих, което взриви социалните мрежи.

2. Стотици хиляди българи без достъп до Бърза помощ за 8 минути. Докога? И 2000 лв. и 3000лв.  да стане заплатата в Спешна помощ, човек винаги може да работи на две места. След нова година пак ще увеличим заплатите с 20 %, всяка година ще го правим. Това каза зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков в ефира на Нова телевизия.

БНТ, „Денят започва”

1. Има ли опасност да бъдат спрени средства по европроекти и още решение ли са „горещите точки“ за регистрация на бежанците. Вицепремиерът Томислав Дончев беше гост в студиото на БНТ. Той коментира поевтиняването на природния газ с 14,26% и как това ще се отрази на цените на парното и електроенергията. По думите му КЕВР има крайната дума и взима своите решения според разчетите, които има, без значение кой казва „да“ и кой „не“.

2. 500 млн. ученици по света участват в “Най-големият урок в света” на УНИЦЕФ Учениците от 500 класа в България присъстваха на едни малко по-различни уроци. Те се включиха в инициативата на УНИЦЕФ “Най-големият урок в света”. 500 милиона ученика от целия свят ще станат част от нея.

bTV, „Тази сутрин”

1. До колко българи не достига линейка и кога спешната помощ ще оправдае името си? Спешната помощ не е нито ефективна, нито ефикасна. Това заяви в „Тази сутрин” председателят на Смeтната палата Цветан Цветков. Той защити одита за спешната помощ, представен от институцията в понеделник, като подчерта, че в него са представени изключително тревожни факти.

2. Колко още мигранти може да поеме България и какви са условията в бежанските центрове преди зимата? Общо над 11 хиляди са подадените молби за временно пребиваване в България от началото на годината. Числата са около два пъти повече от данните за 2014 г. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” председателят на Агенцията за бежанците Никола Казаков.

ТВ7, “Добро утро, България!”

 1. НАСА разкри тайната на Марс – колко още тайни крие Червената планета? Учени от НАСА откриха доказателства за течаща вода на Марс. Това бе съобщено късно вчера на специална пресконференция. Има ли живот на Марс и сами ли сме във вселената, коментира в “Добро утро, България!” астрофизикът Никола Каравасилев.

2. По ваш сигнал: семейство от Добрич на крачка от трагедия, след като огромна дупка зейна под прозореца на дома им. Един материал по ваш сигнал – огромна дупка зейна под прозореца на семейство от Добрич. 10 дни звъненето по институции и подаването на сигнал за аварията не дават резултат.

Преглед на печата 29.09.2015

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

ograda

Водещи заглавия на първите страници:

Бежанците у нас – млади и необразовани – в. Дума

Учим лекарите на Европа – в. Стандарт

$ 6.5 милиона заработили протестърите – в. Труд –

Ракът затрива цял град – в. Телеграф

Закъсали стари европроекти ще бъдат спасявани с пари от новите програми- в. Сега

Само хванатите на границата имигранти отиват на съд- в. Сега

21 кандидати за кмет в София, един в Симитли – в. 24 часа

Още пo-строги мерки срещу телефонните измамници – в. Земя

Автокъщи и сервизи крият 5 млрд. лв. оборот – в. Монитор

8% по-слабо лято – в. Капитал Дейли

Водещи интервюта:

Йордан Младенов: Няма нерешими проблеми, когато вярваме и работим заедно – в. Дума

Николай Майсторов: Апокалипсисът все още предстои – в. Дума

Проф. Владимир Чуков: Който победи халифата, ще спечели зони на влияние – в. Стандарт

Красимир Каракачанов: Никакви квоти за бежанци! Вече сме ги запълнили – в. Стандарт

Проф. Димитър Йончев: Турция ни пази от бежанците, защото сме врата към Запада – в. Труд

Сливенският свещеник и баща на 9 деца отец Евгений: Защо сред бежанците няма християни – в. Телеграф

Нидал Алгафари, PR експерт, писател: Ако докажат, че брат ми е каналджия, да го арестуват – в. 24 часа

Йорданка КОЛЕВА, кандидат на „БСП – Лява България” за кмет на община Вълчи дол, област Варна: Трябва да се води постоянен и отговорен диалог с хората – в. Земя

Тивериополски епископ Тихон, председател на църковното настоятелство на храм-паметника „Св. Ал. Невски”: Жалко е, че интелигенцията ни се отдалечи от вярата в Бога – в. Монитор

Водещи анализи:

Това не са бежанци – в. Дума

Страхът убива състраданието – в. Стандарт

Службите-сомнамбули сред бежанците- в. Труд

Как Университетът ми каза “Добре дошъл” – в. Телеграф

Бизнес партиите угасват съобразно кривата на маркетинга- в. Сега

Защо богатите икономики „повикаха” бежанци – в. 24 часа

Планът на Сорос и ЦРУ срещу Европа – в. Земя

За студентските неволи и още нещо – в. Монитор

Близо две трети от българите смятат бежанците за заплаха – в. Капитал Дейли

 

Преглед на печата 28.09.2015

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

goranov

Водещи заглавия на първите страници:

Владислав Горанов готвел актуализация на бюджета – в. Дума

Данък уикенд за служебна кола – в. Стандарт

Кредитирането остава замръзнало – в. Капитал Daily

Зам.-шефът на НАТО Сорин Дукару пред „24 часа”: НАТО ще пази Европа от навлизане на терористи от „Ислямска държава – в. 24 часа

750 ЛВ. за фалшива регистрация на кола – в. Труд

5000 лв. глоба за мръсен въздух – в. Новинар

Министерствата са изхарчили 1 млрд. лв. над бюджетите си – в. Сега

Пернишкият голф 10 пъти по-отровен от немския – в. Телеграф

Болници се цакат с кръв – в. Монитор

Водещи интервюта:

Лена Енева:Местната власт е длъжник на Габрово – в. Дума

Проф. Людмил Георгиев: Мислим, че живеем, всъщност оцеляваме – в. Дума

Георги Първанов: Европа страда от дефицит на лидерство – в. Стандарт

Сорин Дукару, помощник генерален секретар на НАТО: НАТО отговаря на заплахите с наука, технологии, иновации – в. 24 часа

Евродепутатът Ева Паунова пред „Труд”:При по-голяма бежанска вълна към нас, ще искаме помощ от ЕС- в. Труд

Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката, пред „Труд”:БЕХ е новото боклуджийско кошче в енергетиката- в. Труд

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Ще развиваме столицата като зелен град – в. Новинар

Калин Калпакчиев: Съдебната аристокрация не иска реформа – в. Сега

Писателят Стефан Цанев: Народът ни е много доверчив и лъган- в. Телеграф

Мария Габриел, зам.-председател на групата на ЕНП: Всяка страна в ЕС да поеме отговорност – в. Монитор

Водещи анализи:

Църква от вълци – в. Стандарт

Украйна и Европа: как да постъпим? – в. 24 часа

Страхът и омразата – изконни православни ценности- в. Труд

Монологът на премиера съвсем се изгуби в превода – в. Сега

Страна извън стандарта – в. Телеграф

Петъчен хумор: Медийни абсурди

Нашата работа ни позволява не само първи да разбираме какво се случва в традиционните и онлайн медии, ами и искрено да се забавляваме…Споделяме с вас по-забавните и любопитни статии от българските медии.

 

 

BGDnes_2015-09-24_Page_08

Източник: в. България днес

Telegraph_2015-09-23_Page_25

Източник: в. Телеграф

VsekiDen_2015-09-25_Page_14

Източник: в. Всеки ден

Weekend_2015-09-25_Page_44

 

Източник: в. Уикенд

 

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

EmiliaNikolova

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Акушерката, която преби почти до смърт новородено, се прибира у дома. Защо? Версията на защитата. Главоболие, болки в стомаха и безсъние мъчели акушерката, която преби новородено в столична болница. Случаят от края на април потресе с жестокостта си цяла България. След четири месеца зад решетките съдът реши, че Емилия Ковачева може да остане под домашен арест.

2.Защо бившият военен министър Николай Цонев поиска да притежава имената на чужди партии – на Татяна Дончева, Светльо Витков и на Патриотичния фронт?„ Започнах тази сага емоционално, защото смятам, че хората в Патриотичния фронт не изповядват патриотичните идеи, те са хора, които мразят другите, проповядват ксенофобия”, заяви в предаването „Здравей, България” бившият военен министър Николай Цонев.

БНТ, „Денят започва”

1. Какви вируси ще ни атакуват през студените месеци и как да се предпазим? Грипна епидемия ще има в края на януари и началото на февруари. Атакува ни новият вирус „Швейцария H3N2”, който бе изолиран през 2013 година. Той е сравнително нов и към момента обществото не е изградило имунитет към него. Това обяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев

2. Тест за политика – ще проверят ли интелигентността си кандидатите за кметове? тази година от “МЕНСА” провеждат тестове за интелигентност на кандидатите за властта. Един по-различен поглед към стартиращата днес предизборна кампания за предстоящия местен вот предложи в “Денят започва” председателят на “МЕНСА – България” Христо Радков.

bTV, „Тази сутрин”

1. Ексклузивно – премиерът Бойко Борисов в студиото: за бежанската криза, историческите компромиси и местните избори. аз се притеснявам от бежанската вълна, всеки се притеснява, заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” по bTV. 7-8 млн. се надигат от Сирия, има такива данни, добави той и подчерта, че бежанците търсят спасение в първата държава, в която са успели да се преместят, а не избират крайната си дестинация.

2. Защо децата от SOS-селището край Дрен бяха преместени в панелки в София и Перник? Преди броени дни стана ясно решението, децата от къщичките на детското SOS селище в с.Дрен да бъдат преместени в панелни блокове в Перник и София. Собствениците на фондацията имат нов план за къщичките, построени и поддържани до скоро с австрийски пари от дарения.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. 10-годишни деца умират от инфаркт и инсулт – какви са причините? В предаването „Добро утро, България“ специалисти коментираха тревожния факт, че 10г. деца страдат от инфаркт и инсулт.

2. Репортаж по ваш сигнал: ремонтирани междуселски пътища в района на Враца се превърнаха в писти за надбягвания. Вместо черни дупки по асфалта, нови “бели петна” се появиха на пътната карта във Врачанско. Това са трасетата на прясно ремонтираните междуселски пътища, които от гробница за автомобили се превърнаха в писти за надбягвания.

Преглед на печата 25.09.2015

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

BB

Водещи заглавия на първите страници:

Oliver Wyman, “Делойт България” и Mazars искат да оценяват банките – в. Капитал Дейли

Бойко Борисов превърна България в „гореща точка” – в. Дума

Десет заплати за пенсиониран учител – в. Стандарт

Пожар от „гореща точка” в България – в. Труд

Голямо бинго с бюлетините и номерата – в. 24 часа

Борисов поиска спешна помощ от ЕС за бежанците – в. Сега

Пържат ни със стари рентгени – в. Монитор –

България няма да е “гореща точка” за бежанците – в. Новинар

Командира и фамилия със златни имоти на Златните – в. Телеграф

Водещи интервюта:

Ангел Ангелов:Ще създам условия съгражданите ми да останат в Елхово – в. Дума

Д-р Димитър Петров: Проблемите с болниците тепърва предстоят – в. Стандарт

Проф. Тодор Танев: Можем да печелим от НАТО 10 млн. на година – в. Стандарт

Проф. Михаил Константинов пред „Труд”: Хората вярват, че е добре кметът да е от управляващите – в. Труд

Ген. Ангел Антонов:НСО пази един застрашен депутат, двама отказаха – в. 24 часа

Четин Казак: ДПС ще стане втора политическа сила слеа местните избори – в. Сега

Карен Шахназаров, режисьор и шеф на „Мосфилм”: В началото сме на голяма етническа промяна на Европа – в. Монитор

Водещи анализи:

Изборите като мач на една врата – в. Стандарт

Европа ще последва ли САЩ и в ада? – в. Труд

Защо в Русия се боят от исляма – в. 24 часа-

15 души в гарсониера – така „преборихме” изборния туризъм – в. Сега

Агнетата проговарят – в. Монитор

 

Най-интересното от сутрешните блокове

Всеки ден ще ви предоставяме селекция на най-важните новини и теми, дискутирани в четири сутрешни блока: БНТ, Нова телевизия, bTV и ТВ7.

bareti

Нова телевизия, „Здравей, България”

1. Мистерия – шести ден без следа от 20-годишен студент от Пловдив. На живо – говорят близките му. Нямаме рационално обяснение за изчезването на Момчил”. Това заяви за “Здравей, България” братът на студента от Пловдив, който изчезна след бригада в САЩ.

2. Кметът на Симитли остана без конкуренция за вота! На живо – защо никой друг не иска да управлява града? Кметът на Симитли остана без конкуренция за вота. Месец преди местните избори, една община в България вече има своя нов кмет. Оказва се, че това е стария кмет Апостол Апостолов-Поли, който управлява Симитли вече 3 мандата. Причината за вече „играния мач” в Симитли е липсата на опонент на досегашния кмет.

БНТ, „Денят започва”

1. За тъмните подлези и пътниците гратис, за ремонтите в столицата и зелените релси. В рамките на следващите около 2 години общо ще бъдат доставени над 50 трамвая в София по различни схеми за финансиране. Това обяви зам.-кметът на Столична община Любомир Христов в предаването „Денят започва” по БНТ.

2. Барети доказват умения в памет на колегата си Емил Шарков – на живо от Габрово. Барети ще премерят сили в международното състезание „Командо челиндж 2015“, което се организира в помощ на загиналите по време на изпълнение на служебните си задължения български командоси.

bTV, „Тази сутрин”

1. Как децата се превръщат в разменна монета – битката на една майка да върне синовете си Майка не може да си върне децата след развод, след като след 40-дневна ваканция, отредена от съда, бащата отказал да ги пусне от дома си. Елена Спасова получава попечителство над двамата си сина – Сашко и Илия, на 7 и на 10, след като се развежда със съпруга си.

2. Защо бившият военен министър Николай Цонев стана собственик на марката „Патриотичен фронт”? Запазих марката и името „Патриотичен фронт”, защото смятам, че тези хора не са патриоти, след като постоянно подклаждат етническа война, цената на марката в съда е 50 лева. Това каза Николай Цонев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

ТВ7, “Добро утро, България!”

1. Павилион за цигари на входа на столичното 35-то училище. На живо: кой го допусна? Павилион “Лафка” за цигари и вестници се появи ненадейно пред столичното 35-то училище “Добри Войников”. Павилионът е поставен върху възтесния тротоар и буквално е залепен за оградата на елитната езикова гимназия.

2. Георги Кадиев – отвсякъде гонен, всякъде приет. Управляващите са по-силни, отколкото очаквах. Те намериха подкрепа за промените в Конституцията там, където никой не може да намери, коментира в студиото на “Добро утро, България!” независимият вече депутат и кандидат за кмет на София Георги Кадиев.

Преглед на печата 24.09.2015

Нашият екип преглежда предстоящите издания на пресата всяка вечер, за да ви предостави рано сутрин подбор на най-важните и основни теми за деня.

bejanci

Водещи заглавия на първите страници:

Борисов: Зона за сигурност в Сирия – в. 24 часа

Идва вълна от 10 млн. бежанци – в. Стандарт

500 жертви на пътя – в. Земя

Бакшиши смениха каналджиите – в. Телеграф

ГЕРБ излъга учителите за заплатите – в. Дума

Големите държави в ЕС подкрепиха единен данъчен праг – в. Капитал Дейли

100 000 000 литра вино повече ще потече в избите – в. Труд

Борисов прогнозира бежанска вълна от над 10 млн. души към България- в. Сега

Спестяванията в банките пораснаха с половин милиард лева за месец- в. Сега

Скача глобата за превишена скорост- в. Новинар

Класни стаи за продан в Olx.bg – в. Монитор

Водещи интервюта:

Цветозар Томов, говорител и член на ЦИК: Изборите ще са тежки, гласувайте от сутринта, за да няма опашки – в. 24 часа

Страхил Ангелов е кандидат-кметът на партия “Напред, България” за София: Европа е баба и ще бъде пометена от младия Изток – в. Стандарт

Андрей Андреев, кмет на община Годеч, кандидат на „БСП – Лява България” за нов кметски мандат: Трябва да се борим за интересите на хората – в. Земя

Явор Гечев от “Четири лапи”: Много зоопаркове съществуват само за гордост на кмета – в. Телеграф

Валентин Ламбев: Великотърновци заслужават да имат първия си кмет-социалист – в. Дума

Експертът по киберсигурността доц. Златогор Минчев пред „Труд”:Големите играчи не искат България да е заселена с бежанци- в. Труд

Корнелия Нинова : Очаквам след вота ГЕРБ да се върне към идеята за по-висок данък общ доход- в. Сега

Данаил Кирилов, председател на комисията по правни въпроси в НС: Без промяна в квотите във ВСС ни чакат критики от Брюксел – в. Монитор

Водещи анализи:

Без зона за безопасност в Сирия над 7 милиона души тръгват към Европа – в. 24 часа

Евросъюзът като орел, рак и шука – в. Стандарт

Опорният лост за бъдещия терор – в. Земя

Скандалът с  VW – в. Телеграф

Задава ли се нова икономическа криза – в. Дума

Глад за власт – в. Труд

Българските магистрали – евтиното е скъпо, бързото е бавно- в. Сега

Образование на тезгяха – в. Монитор