PR Фокус: Галина Паунчева, Senior Account Executive в AMI Communications

Galina_AMIC

Какво представлява един твой ден и на какво те учи работата?

Безкрайно съм благодарна, че имам такава професия, тъй като това е една невероятна школа. Нито един работен ден не си прилича с друг и имаме възможност да планираме не повече от 60 процента от времето си, тъй като постоянно се случва нещо ново, което е спешно. Неизменно качество на добрите PR професионалисти е да могат правилно да приоритизират ангажимените си. Работата ми ме научи да бъда още по-отговорна, да превръщам стресa в адреналин и най-вече да мога да се справя с всяка една ситуация и човек, и да имам персонален подход към всеки един човек, с който работя.

Кой е най-интересният проект, по който си работила до момента?

Проектите, за които работим, са много и различни. Не бих могла да ги характеризирам, тъй като всеки е интересен с нещо. Едно от последните ни събития е „Шумът на парите“, единствената специализирана финансова конференция в България. Моите адмирации към Profit.bg, които успяват да съберат на едно място висшия мениджмънт на водещите компании в сектори като банки, застраховане, имоти, телекомуникации и технологии.

Без какво не може един съвременен бранд? Какво съветваш клиентите, с които работиш?

Без комуникация :) Често се случва компаниите да правят страхотни проекти и инициативи и тази информация да достига до много малко хора, защото не успяват да намерят правилния начин, по който да разкажат хубавите си истории.

Как смяташ, че ще се развие PR сферата в следващите няколко години?

Надявам се българският пазар все повече да узрява и да осъзнава ролята на PR специалиста. За съжаление все още има много голямо неразбиране какво точно представлява нашата работа и защо тя е неизменна част от добрия имидж на една компания.

Какво място намира медийният мониторинг в работата ти?

Медийният мониторинг е неразделна част от работата ни. Това е един от инструментите, чрез които ние и клиентите ни могат да видят и измерят постигнатите резултати.

Кои са хората, които са ти повлияли най-много в професионален план и защо?

Много съм щастлива, че имам късмета да работя със страхотни колеги, които са изключителни професионалисти. Ежедневните предизвикателства, споделени и разрешени с тях, са ме изградили като специалист.

Какво си казваш, за да се мотивираш?

Радвам се, че за 10 години все още не съм изгубила мотивацията си за работа. Важно за мен е да реализирам с колегите ми всеки един проект, по който работим и трудностите са по-скоро стимул, отколкото пречка.